| Powermed [wiadomość #220549] |
wto, 01 czerwiec 2010 05:35  |
marina20 Wiadomości: 5 Dołączył(a): czerwiec 2010 |
Junior Member |
|
|
Mam wielka prosbe!
Za pare tygodni zamieszkamy z moim chlopakiem razem i powolutku rozgladamy sie za urzadzeniami domowymi. Brakuje nam sporo rzeczy, ale najwazniejsze, ze razem zamieszkamy;)
W tym tygodniu chcemy kupic odkurzacz. Byłam w sklepie AGD ale kompletnie nie wiem co wybrać. Słyszalam tez o super fajnym urzadzeniu domowym Powermed. Moge przeznaczyc na to spora kase. Przede wszystkim zależy mi na tym żeby dobrze ciągnął ale powinien też mieć filtr oczyszczajacy z kurzu i alergenów. Ważne są też dla mnie takie szczegóły jak kontrolka zapełnienia worka czy dodatkowe szczotku. Co polecacie?
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Powermed [wiadomość #220576 (odpowiedź na #220549) ] |
wto, 06 lipiec 2010 02:56   |
paweł66 Wiadomości: 6 Dołączył(a): czerwiec 2010 |
Junior Member |
|
|
Hej!
sprawa wygląda tak, że chińczycy wszystko podrabiają. Jak sobie zobaczycie na dowolne produkty AGD to widać te same (teoretycznie) produkty pod różnymi markami. Z tym że to nie to samo.
Kitajce nauczyli się podrabiać wygląd do perfekcji - oni po prostu, tak jak kiedyś ruskie zrobili "Warszawę" z Forda, ściągają jakiś produkt, kopiują go i produkują u siebie - z tym że skopiowany jest wygląd (tu mają spore osiągnięcia, hehe) rzadziej rozwiązania techniczne - a jakość to już w ogóle bo w chińskich fabrykach praktycznie w ogóle nie ma kontroli jakości
Także kupując jakiś oryginalny produkt nie płacimy tylko za markę, reklamę itd. ale również przede wszystkim za kontrolę jakości, i gwarancję że dostaniemy to za co płacimy (chińczycy piszą totalne bzdury w instrukcji np. dotyczące mocy urządzeń).
Poza tym - zepsuje ci się taki "XXXX" produkt i co zrobisz? Gdzie go oddasz do gwarancji jak firma nie istnieje?
Z Powermed sprawa jest jasna bo firma ma swoją siedzibę, przedstawicielstwa, jest tam sponsorem jakiś wyborów miss i zawodów sportowych więc raczej trudno sobie wyobrazić, że nagle z dnia na dzień zwijają interes i do widzenia.
|
|
|
|
| Odp: Powermed [wiadomość #220585 (odpowiedź na #220549) ] |
wto, 20 lipiec 2010 03:13  |
coconek Wiadomości: 12 Dołączył(a): czerwiec 2010 |
Junior Member |
|
|
|
Jasne, ze znajdziecie produkty z Ameryki lub innych zakatkow swiata, bez przesady, ze wszystko z chin pochodzi! Na pewno drozsze sa to rzeczy jesli wyprodukowane jest poza Azja, ale dlaczego? Dlatego, ze w Azji wszystko idzie na masowe, tam w fabrykach pracuje po tysiace osob, jak automaty zapierniczaja.. wrrrr...klik! Poza tym pracodawca placi im 'grosze' miesiecznie, a sprzedajac na zachodzie nawet po duzo tanszej cenie lokalnej i tak ma ogromny zysk!
|
|
|
Łączny czas generowania strony wyniósł 0,00641 sekund.